count

utorok 6. septembra 2011

Driver (iniciátor)

Driver je vo svete počítačov klučový prvok, bez ktorého nič nefunguje. Túto metaforu možno použiť aj na aktuálny stav ľudstva. Vyzerá to tak, že sme začali fungovať na novom operačnom systéme, ale tie spomínané drivery, akoby neboli kompatibilné a nefungovali v dnešnej dobe. Všade je toľko možností angažovania sa v aktivitách od výmyslu sveta, ale ľudia sedia zväčša pred chabým televíznym vysielaním alebo relaxujú pri výčape...
Iniciatíva sa vytratila a ľudia akosi spokojne ostávajú v nečinnosti, poprípade robia len bezprostredne nutné na prežitie. Výsledkom tohto konania je namiesto života, spomínané prežívanie. 
Hoci je riešenie vo svojej podstate veľmi jednoduché, vidieť, že sa len ťažko preberáme k činom s prívlastkom ZMYSLUPLNÉ. Rok dozadu som cestoval s jedným starším pánom vo vlaku a dal sa s ním do reči. Prebrali sme klasicé témy plné negatív a potom prešli na nostalgiu starých čias. Ujo mi porozprával, ako sa mládež aktívne popri práci zabávala v letnom tábore, v ktorom pomáhali postaviť trať mládeže (Hronská Dúbrava - Banská Štiavnica). 
Dnes by to verejnosť pokladala za zneužívanie mladistvých a hlavne by nikto niečo obdobného v tejto dobe nedokázal zorganizovať a docieliť výsledky za pomoci ľudskej ochoty. Dnes je niečo také pre väčšinu ľudí nemysliteľné!!!


Mládež, to sú predsa spotrebitelia a zákazníci a majú sa sústrediť na to, čo je pre nich (nás) vážne doležité...


Osobne si myslím, že by sme sa mali začať viac sústrediť na nezištnosť.
Problém je ale v tom, že treba začať od seba.
Ako príklad nám poslúži operačný systém Linux, ktorý je odpoveďou na monopol Microsoftu a jeho platených OKIEN.





G.







1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Čo sa týka tých železničných projektov, dobrým príkladom, čo sa podarilo nadšencom nie tak dávno, je čiernohronská železnica.

http://www.chz.sk/historia.html

U nás v Karpatoch zase pár nadšencov maká na obnove železničky pri Katarínskom kláštore. Robia aj verejné brigády, len aj tu, ako vo všetkom naokolo, veci stagnujú kvôli financiám. Chcelo by to podľa mňa, keby sa nadšenci našli aj medzi ľuďmi, ktorí by podobné projekty boli ochotní úprimne zasponzorovať...je tvrdý kapitalizmus.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002286318095&sk=wall