count

nedeľa 4. septembra 2011

HDP (Hovadá Dávajte Peniaze)

Ako prvé uvediem moje hlboké ospravedlnenie kravičkám, býčkom a teliatkam, ktoré boli zaškatuľkovaním do hovädziny zneužité aj pre účely ponižovania.
Pri hlbšom pohľade na ľudstvo a jeho fungovanie je dnes možné vidieť pár zaujímavých skutočností. Princíp tohto fungovania je v podstate veľmi jednoduchý a zároveň tak komplikovaný.

časť prvá...
z názvu už možno vyčítať, že sa jedná o spoločenský status bežného človeka. Ten žijúci v presvedčení, že sa tých pár vyvolených vodcov stáda oň poctivo a s dobrým úmyslom stará. V tomto prípade sa treba pozrieť na praktiky ľudí, ktorí sa o také reálne stádo dobytka starajú a prinášajú ho spracované do obchodných regálov. Každý zdravo zmýšľajúci človek už určite zbadal posun v hodnotovom rebríčku a sústredení sa na krátkodobé ciele. Tento jav je vidieť pomaly na každom kroku. Stačí sa pozrieť na zanedbané budovy, ulice a ľudí samotných.

V Kremnici už aj Ježiš z kríža utiekol...

časť druhá...
HDP... skratka Hrubého Domáceho Produktu je vnímaná ako hodnota odzrkadlujúca to, ako sa spoločnosti darí. Každá činnosť by mala byť poctivo zaúčtovaná, zdanená a využitá pre všeobecné dobro. Kto dnes ešte verí, že sa niekto sústredí na všeobecné dobro, mal by zavolať princovi a objednať si pusu, ktorá ho prebudí v štýle šípkovej ruženky. Pre blaho národa si potom vypýtať blok z princovej registračnej pokladnice, aby bolo možné naďalej kŕmiť ten byrokratický, štátny aparát (mafiu, vykrádajúcu radosť z ľudských sŕdc).
 

časť tretia...
Činnosť napomáhajúca rastu HDP je zväčša viazaná na prácu za finančnú plácu. Financie sú brané ako božstvo a hybná sila všetkého čo sa na našej zemi deje. Viac je už len sex, ktorý si za tie peniaze možno kúpiť stále častejšie. Dá sa povedať, že keď niekto ovládne sexuálnu energiu ľudstva, dostáva sa ku zdroju energie, pri ktorom vyzerá štiepanie jadra atómu ako mačička hrajúca sa s klbkom vlny.
Faktom je, že istá malá skupina ľudí už skoro všetky financie sveta ováda, čo znamená, že sa dostala do pozície udávať smer a tempo života celej populácie sveta. Ak cítite tie šnúrky na zápästiach, kolenách, členkoch a hlave, ukazuje sa Vám zároveň aj celá kulisa tohto bábkového divadla.
Vráťme sa ale k tej financiami platenej práci. V tomto motivačnom koncepte mi akosi uniká tá snaha o všeobecné dobro a prospešnosť celej spoločnosti. Tvorba hodnoty spoločnosti prebieha všeobecne asi takto: ráno o 5,6,7 vstaneme, do 20,30,40 min. odchádzame do práce, kam cestujeme priemerne 30,40,50min. Po príchode sa pustíme do práce, ktorá ma zväčša priniesť veľký zisk malej hŕstke ľudí, tí nám z toho zisku oddelia mesačnú dávku reprezentujúcu "našu existenciu." Finančne sa "naša existencia" pohybuje v priemere okolo 500 €, z tej odvádzame dane na beh štátu (2 až 3 krát predražené firemné zákazky viazané na všeobecné blaho). Takúto prácu robí drvivá väčšina z donútenia, čo znamená asi toľko, že keby ju robiť nemusela, určite by robila niečo iného (viac zmysluplného). Skĺbiť financie a zmysluplný život sa stáva čím ďalej problematickejšie. Tento stav, okrem svojich negatív prináša zároveň nutnosť dôkladnejšie rozmýšľať nad riešeniami, čo nás posúva ako ľudstvo ďalej.



Všetko zlé je ale aj na niečo dobré...

G.

1 komentár:

Gurasu povedal(a)...

Tento štát treba založiť odznova!

http://www.obcianskaustava.sk/