count

pondelok 25. júla 2011

Morálna chudoba a jej hodnoty



Náš neustále ospevovaný ekonomický rast akosi stále jasnejšie ukazuje, že nie je jediný faktor radosti a štastia na zemi. Stále častejšie badať jeho negatívne sprievodné javy, na ktoré sme nútení si zvykať.

Uveďme si zopár...

Rodina, ako základný stavebný kameň spoločnosti, sa stala obeťou a bola do takej miery infiltrovaná financiami, že dnes sa už nikto nečuduje, keď sa súrodenci navzájom bezohľadne okrádajú, len aby si mohli dovoliť život na úrovni. Spory o dedičstvo sa nedajú výriešiť v kľude a v dobrej nálade, vždy sa nájde niekto, kto nemá dosť a jednoducho prestane brať ohľad na ostatných.

Cirkev sa od nepamäti hrala na duchovne silnú inštitúciu, ktorá opájala svet svojou svätou činnosťou. No od začiatku jej bolo jasné, že len svätá trojica OTCA i SYNA i DUCHA može fungovať bez fyzických zdrojov. Oni jediní sú v dimenzii, kde to jednoducho netreba. Všetci jej ostatní členovia sa začali sústrediť na expanziu, ktorá ich v stredoveku priviedla na super myšlienku...celibát... Odhliadnúc od finančnej stránky celibátu sa malí chlapci po celom svete tejto myšlienke vôbec netešia. Pedofilno-homosexuálne chúťky "svätcov" stoja Rímskokatolícku cirkev milióny dolárov na prehratých súdnych sporoch, čo dáva pápežovi a jeho bande poriadne na frak!

Štát a dane, ktoré sme zo zákona nútení platiť sa časom pretransformujú do štátnych zákazok, všeobecne známych pod menom tendre, tie sa ale odjakživa používajú na uspokojovanie luxusných chúťok politických činiteľov (bezcharakterných hovád), ktorí sa pokúšajú stále sofistikovanejšie vykrádať našu spoločnú vec verejnú (Respubliku). Skúste si dať v Google vyhľadať  definíciu republiky. Pobavíte sa na tom, ktorá inštitúcia vyskočí na prvom mieste.

Vidíme, že problém bude niekde okolo peňazí a ich účinkov na ľudí. Úvodná veta tohto článku obsahuje odkaz na video, ktoré do detailu vysvetľuje, ako moderný finančný (otrokársky) systém vznikol, kto za ním bol a je a čo vlastne vo finále reprezentuje. Faktom ostáva to, že financie sú viac-menej v moci cirkvi pochádzajúcej z Izraela, ktorá sa za veľmi drsných podmienok a histórie prepracovala k vlastnému štátu a globálnemu vplyvu nevídaných rozmerov. Ďalšou zaujímavosťu je nesmierna podobnosť cieľov skupín s hákovým krížom a dávidovou hviezdou. Svetová vláda je na vrchole ich agendy. Kým to jedni robili so zbraňou v ruke, vymenili tí druhí zbraň za finančné machinácie a naďalej bojujú za svoj cieľ. Obete tejto vojny sú ako vždy obyčajní ľudia (ovčania), na ktorých sa už osud prestáva pozerať cez okuliare ľútosti. V dnešnej dobe má každý ovčan možnosť vzdelávať sa, a to v takom rozsahu, o akom sa našim starým rodičom ani nesnívalo. Otázkou s aktuálne veľmi jasnou odpoveďou ostáva, že či sa ľudia úprimne a čo najhlbšie zamyslia nad tým, čo sa okolo deje a kam to speje, alebo ostanú vysieť v prievane lietajúc z jednej strany na druhú, nevediac odkiaľ vietor fúka...

Bolo zistené, že jedince mimo stáda operujú oveľa inteligentnejšie ako v ňom.



G.

Žiadne komentáre: