count

štvrtok 28. júla 2011

Práca vs Robota (work vs labour)


Zmysluplnosť a naplnenie povyšuje našu činnosť z roboty stroja na prácu človeka...
Pomalé otupovanie ľudskej populácie sveta vyústilo až do aktuálneho kritického stavu, v ktorom si už pomaly nikto neuvedomuje, o čo vlastne ide a aké nekonečné možnosti taká sofistikovaná ľudská bytosť v tomto úžasnom svete má. Štatisticky si len mizivá časť ľudskej populácie uvedomuje tento fakt a podľa neho aj koná. Tá ostatková majorita je vystavovaná kvalitne prepracovanému vymývaniu mozgov, ktorý ich drží v pocite podriadenosti, menejcennosti a hlavne bezmocnosti.
Pozrime sa okolo seba! Ľudia nadobro strácajú spojenie zo zdravým úsudkom a nechávajú sa pod tlakom udalostí jednoducho posunúť tam, kam to dizajnérom dnešného sveta vyhovuje.
Na našom duchovne vyprahnutom Slovensku nám naši na 4 roky volení zástupcovia odobrili fyzické tresty v zamestnaní 12min. 15sek (Ináč celé to video stojí za to!)
Každému je jasné, kam to celé smeruje.. No, bude treba veľká miera duchaprítomnosti a zdravého sedliackeho rozumu, aby sme sa dostali späť na úroveň životaschopného a zdravého fungovania.
Túto situáciu tu máme vďaka absencii vedomostí, umiernenosti, sebakritiky, ohľaduplnosti, disciplíny a hlavne úprimnosti k ostatným a k sebe samému.
Úprimnosť sa berie dnes skôr ako výsada, než samozrejmosť. Žijeme vo svete plnom klamstva, kde sa zlo udomácnilo v pozícii moci a hodlá sa tam držať zubami, nechtami.
Spoločnosť postavená na takýchto základoch má iba jednu možnú formu, a to diktatúru. Tú možno badať už dnes, no zatiaľ sa dobre skrýva za zdanlivé slobody, ktoré sú nám podsúvané v krásnom obale PR agentúr a televíznych staníc.
Jediné, čo k životu vážne potrebujeme je: čistý vzduch, čistú vodu, čistú zem a slnko. Všetko ostatné si vieme v kľude a bez stresu zaobstarať. Treba to len začať vidieť. Všetko, čo nás dnes drží v okovách stresu, neistoty a uponáhľaného života sú len sny tých, ktorí nič nerobia a nikdy nič okrem permanentnej dovolenky robiť nechcú.

G.

1 komentár:

wandalka povedal(a)...

škoda že máš pravdu :/