count

utorok 30. augusta 2011

Evolúcia

Mladí rodičia sa dnes tak často pýtajú, prečo sú naše deti také aktívne, šikovné, múdre, samostatné a reagujú tak, akoby sme to dvadsať rokov dozadu nikdy nečakali.
Vedecký pohľad na to však dáva len tažko merateľnú odpoveď...
Logicky za tým može stáť iba jedno, evolúcia. Neutíchajúca aktivita smerujúca z primitívneho a jednoduchého ku komplikovanému a komplexnému.
Istá skupina ľudí začala tento jav pozorovať už začiatkom 80. rokov. Deti, ktoré javili takéto znaky nazvali Indigo. Na internete možno nájsť na túto tému veľa materiálov.
Každopádne sa, ale jedná o niečo, čomu treba venovať pozornosť!
Deti sú budúcou generáciou a v podstate významom života každého z nás!

Cesta je cieľ :)

Ďalší pohľad na vec može byť aj ten, že čím viac informácií sa na tejto Zemi vytvorí a komunikuje, tým hustejšie je informačné pole, v ktorom sa taký človek vyvíja. To, že súčasné deti sú evolučne na vyššom stupni je neopomenuteľný fakt. Rastú v informačne sýtejšom prostredí ako my, ročníky 1980 a nižšie. To, že sa informácie k nim nedostávajú bežnou verbálnou cestou, ešte z ďaleka neznamená, že ich nemajú. Vyzerá to tak, že pero, papier a hlasivky nebudú jedinou formou komunikácie  (odhliadnuc od internetu). Komunikácia budúcnosti sa veľmi pravdepodobne poberie cestou telepatie. Neviem sa dočkať na tento upgrade...
Vtipné bude to, že takto komunikovať nás budú učiť naše deti, presne naopak, ako tomu bolo v minulosti.


G.

Žiadne komentáre: