count

piatok 10. júna 2011

Hypotéka alias slučka na krk

Moderná pravicová štandardizácia života so sebou prináša nástrahy rôzneho druhu a
jednou z týchto nástrah sa nazýva Hypotéka. Ľudia sú každý deň masírovaní reklamou na zabezpečenie svojej budúcnosti.
+-4% úrok na 20 až 30 rokov sa tu prezentuje ako tá jediná možná cesta k existencii vo vlastnom obydlí.
Banky sa nás snažia nalákať na idylku štastnej, mladej rodiny.
Otecko oblečený v saku odparkuje nové rodinné auto a s úsmevom vchádza do dverí nového domu, kde ho čakajú dve krásne deti a vysnívaná venuša, jeho manželka.
Kto sa nechal nalákať na tieto filmové verzie šťastného a naplneného života sa čoskoro ocitol v akejsi úplne opačnej situácii aká mu bola prezentovaná.
V práci sa človek s hypotékou alebo úverom stáva hodnotnou Human Resource (ľudským zdrojom), a to preto, lebo jeho životná situácia mu nedovoľuje odporovať, či pripomienkovať správanie svojich nadriadených. Tí sa samozrejme tešia a dávajú mu jasne najavo čo si dovoliť môže a čo nie a pri srdci ich hreje pocit, že si voči nemu môžu dovoľovať stále viac...Je v pasci. Ak stratí prácu, začne omeškávať splátky, jeho dlžoby sa začnú hromadiť a on stále viac chápe, že postaviť sa svojmu chlebodarcovi si jednoducho nemôže dovoliť. 

Takýto scénar a určite ešte veľa jemu podobných sa vybavuje ľudom v ich každodennom živote v zamestnaní. Treba si však uvedomiť, že celé to je dobre vypracované a spojené s ľudskou motiváciou, a tá je poháňaná víziou luxusu, ktorý je rezervovaný len pre horných 10 000. Médiá silno masírujú ľudí a prezentujú materiálny prepych ako tú najvyššiu hodnotu, ktorú na tejto zemi možno dosiahnuť, čo posúva spoločnosť z pozície kooperácie do pozície konkurencie. Tento element stále viac rozkladá spoločnosť, v ktorej žije 1% na úkor 99 tich. 
To že je zatial ešte dosť veľký počet ľudí schopných akceptovať tento fakt, celú situáciu len prehlbuje a robí neúnosnou. No pozrime sa sami Smotánka 
Komu sa pri tomto ešte rozum nezastavil, tomu odporúčam vyhľadať lekársku pomoc!!!
Alebo porozmýšlať nad uvedomenie rozširujúcimi pomocníkmi, na Slovensku ešte stále aktívne držanými pod zámkou ilegality, o ktorej rozhodujú skorumpovaní politici zavislí na cigaretách, alkohole a moci.
Takže, keď si rozoberieme tento zaujímavý mechanizmus a pokúsime sa vidieť a rozpoznať ten problém, sme na najlepšej ceste k jeho vyriešeniu. Myslím, že sa tu jedná o parazita, ktorého treba, čo najskôr odstrániť. 
Ak sa nám to nepodarí včas, môžme sa ocitnúť vo veľmi nepriaznivej situácii, z ktorej sa bude dať len ťažko dostať, ak vôbec! 
Mať slučku na krku a 30 rokov dúfať, že Vám nikto nepodkopne stoličku, na ktorej visí Váš život je až príliš riskantné a hlúpe.


1 komentár:

Gurasu povedal(a)...

co za tym celym je....

http://www.spolocnavec.sk/?p=2480