count

piatok 19. augusta 2011

Zastavte ich bratia, z našich hláv sa nikdy nevytratia...(slovenský komplex)

Po rozhovore so zástupcom staršej generácie s prístupom k informáciám z konvenčných, mediálnych zdrojov som pochopil, že naša slovenská mentalita ostáva naďalej uväznená v neschopnosti postaviť sa na vlastné nohy, s odhodlaním prebrať zodpovednosť za svoje životy a porozmýšľať nad tým, čo tu zostane ďalším generáciám.

Heslom väčšiny nášho národa naďalej zostáva: "drž hubu a krok a ber, čo ti dávajú!!!"

Dnes, viac ako kedykoľvek pred tým si musí každý sám dobre rozmyslieť, či takýto postoj dlhodobo niekam povedie. Stačí sa pozrieť okolo seba a človek jasne vidí, kto riadi a kto je riadený. Tí, čo zakaždým poslušne sklopia uši a poslúchnu,čo sa im káže, sú tí druhí, o ktorých sa bavime. Mentalita tohto druhu sa veľmi pozdáva chlebodarcom z celého sveta, inak znamým pod menom INVESTORI.

Vyhovuje im, že ich zamestnancov (doslova podriadených) ani len vo sne nenapadne sa postaviť a zabojovať za svoje základné práva, pri čom celé to kúzlo úspechu je skryté práve v tom.

Niečo tak nepostrádateĺné, ako je rešpekt sa získava postavením sa za správnu vec. Je nutné si uvedomiť, že v každom prípade jednáme s ľudmi, čo znamená asi toľko, že každý z nich je len človek a má svoje slabé stránky.


Je ráno a práve zvoní budík!!! Zobuďme sa!!! Všetci sme v podstate rovnaký.




:DG:

Žiadne komentáre: